Супа Буябес

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Супа Буябес2 / 2
08/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • риба - 2 кг микс от кефал, скариди, миди
  • зехтин - 60 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • копър - 1 стрък
  • мащерка - 1 ч.л.
  • шафран - 1 щипка
  • домати - 4 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и морските дарове. Сложете костите от рибата в тенджера с половината от лука и копъра. Сипете вода и кипнете за 15-тина минути, за да се получи рибен бульон. Махнете костите.

Загрейте зехтина, добавете останалия лук и чесън, запържете. Добавете всички подправки, обелените и нарязани домати и картофи. Сипете бульона.

Кипнете и варете около 20 минути или докато картофите се сварят. Добавете рибата и морските дарове и варете още 10 минути. Ако е необходимо, сипете още вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: