Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Дипове»Дип от печени патладжани

Дип от печени патладжани

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Дип от печени патладжани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Не гледайте, че пише дип - и на филийка е вкусен, и за мезе става"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. големи
  • чесън - 1 скилидка
  • сусамово олио - 1/4 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, отрежете капачетата им и ги запечете в грил тиган заедно с необелената скилидка чесън.

Оставете ги да се охладят и след това ги обелете и ппасирайте, заедно с чесъна, сусамовото олио, лимоновия сок и кимиона.

Овкусете със сол и пипер. Сервирайте с хляб и листа зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: