Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Дип от патладжани и бадеми

Дип от патладжани и бадеми

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Дип от патладжани и бадеми1 / 2
08/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сусам - 6 с.л.
  • бадеми - 50 г смлени
  • лимони - 1 бр.
  • мента - 4 стръка
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изстисква. Патладжаните се пекат и се обелват. Нарязват се и се слагат в гевгир. След половин час се изстискват.

Патладжаните се смесват с нарязания на ситно чесън, бадемите, сусама, лимоновият сок и всичко се пасира. Поръсва се със сол.

Ментата се нарязва и половината се добавя към патладжаненото пюре.

Дипът се слага в купичка, поръсва се с останалата мента и се полива със зехтина.

Този дип е подходящ за свежи зеленчуци и за хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: