Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца с меден сос

Свински ребърца с меден сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Свински ребърца с меден сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Няма да преувеличим ако кажем, че тези ребърца се топят като мед в устата"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 900 г
  • кайсиев нектар - 125 мл
  • бяло вино - 50 мл сухо
  • кетчуп - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • портокалова кора
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребърцата и ги сложете в тенджера, покрийте ги с вода и ги сварете. Пасирайте нектара с виното, кетчупа и меда.

Добавете лука, чесъна и портокаловата кора и отново пасирайте. Сипете ребърцата със сместа и задушете всичко.

Намалете огъня и продължете да задушавате за около час или докато ребърцата омекнат и сосът се редуцира.

Овкусете със сол и пипер и сервирайте с лимонови резени и нарязан зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: