Начин на приготвяне
Сложете хартия за печене или фолио в тава. Подредете ребрата на един слой и хубаво ги омазнене с олиото.
Смесете солта, черния и червения пипер, мащерката и чесъна. Хубаво натъркайте ребрата с подправката.
Поставете тавата в предварително загрята фурна на 170°C и печете ребрата около 1 час, като ги обърнете веднъж.
Междувременно смесете продуктите за глазурата в огнеупорен съд и загрейте сместа на котлона. Оставете да къкри, докато се сгъсти.
Опитайте на вкус и коригирайте, ако има нужда от допълнително захар.
При готовност на ребрата ги намажете със соса от двете страни и печете още около 15 мин.
Сервирайте останалия сос, като гарнитура към пържени картофи и ребрата.
Коментари
Замених мащерката с чубрица и добавих една идея кимион.
Нямаше кафява захар и сложих бяла, около 2 с.л. на око.
Печенето - първите 7-8 минути на 250 градуса с вентилатор и после до края на 170 без.