Начин на приготвяне
Измиваме ребърцата и ги нарязваме на парчета.
В купа смесваме първо течните съставки с меда и горчицата, разбъркваме хубаво, след което добавяме и сухите съставки. Разбъркваме до хомогенна смес.
Овалваме всяко едно парче хубаво в готовата марината за свински ребра, ако обичате повечко сол, посолете на вкус.
Оставяме маринованите ребърца в купата с марината, покриваме с прозрачно фолио и оставяме за няколко часа да престои в хладилника. Аз ги оставих за едно денонощие, така се овкусяват най-добре и стават много крехки и сочни.
Прехвърляме ги в подходяща тава, заливаме ги с останалата марината /може да сипете 20-30 мл топла водичка, ако маринатата не покрие цялото дъно, но внимавайте да не сипвате върху ребърцата/.
Покриваме ги с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 2 часа. Като последните 10-15 минутки ги откриваме да се запекат и почервенеят.
Сервирайте крехки свински ребърца с подходяща салата!
Да ви е сладко!