Сос Алиоли

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър324
13/03/2015
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 999
  • Преглеждания за месеца305
  • Преглеждания за седмицата243
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този сос е особено популярен в Каталуния, където е типична подправка. Името ми едва от италианското ал­и­оли или в превод чесън и олио.

Приготвя се лесно. Чесънът се счуква в хаванче до получаването на хомогенна паста.

Към него се добавя зехтинът при непрекъснато разбиване и се овкусява със сол. Накрая се прибавя лимоновия сок.

Подходящ е за печени меса, варени картофи или риба.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар