Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос Ескабече

Сос Ескабече

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Сос Ескабече
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
01/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Истинска кулинарна магия - този сос Ескабече ще превърне всяко печено месо в неповторима наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 100 мл
  • винен оцет - 100 мл (бял)
  • червен пипер - 2 ч.л. сладък
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загряваме зехтина на бавен огън.

Прибавяме накълцания на ситно чесън, и готвим докато чесънът придобие леко златист цвят.

Към това прибавяме дафиновия лист и червения пипер и разбъркваме добре, като внимаваме да не загори червеният пипер.

Добавяме и оцета, разбъркваме и премахваме от котлона.

Посоляваме соса и той е готов за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: