Енчилада Сос

Енчилада Сос
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • доматен сос - 1 ч.ч
  • вода - 300 - 325 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • чили пипер - 2 с.л. смлян
  • черен пипер - 1/2 с.л. смлян
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • лук на прах - 1/4 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера поставяме маслото и оставяме да се разтопи.

Към него прибавяме брашното и червения пипер.

Разбъркваме добре, докато се получи силен аромат.

След това изсипваме доматения сос и водата като добавяме подправки: кимион, чесън и лук на прах, сол.

Разбъркваме и намаляваме котлона.

Оставяме така за около 10 минути докато сосът заври, като разбъркваме от време на време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: