Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста пене с тиквички и патладжан

Паста пене с тиквички и патладжан

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Паста пене с тиквички и патладжан
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Паста със зеленчуци - разбира се, че искаме да я опитаме още днес"

Необходими Продукти

  • паста - 300 г пене
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • тиквички - 1 бр. средно голяма
  • патладжани - 1 бр.средно голям
  • моркови - 1 бр. малък
  • домати - 1 консерва (400 г) обелени и нарязани на кубчета
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • босилек - 1/2 с.л. пресен
  • пармезан - едро настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжана и тиквичката. Нарежете ги на кубчета. Посолете патладжана и го оставете за около час да се отцеди. При готовност изплакнете с вода и подсушете.

Нарежете лука, моркова и чесъна на дребно.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Запържете за около 2 мин. лука, моркова и чесъна.

Прибавете патладжана и пържете около 10 мин. Междувременно сварете пастата в подсолена вода според инструкциите на производителя.

Добавете при зеленчуците и нарязаната тиквичка. Пържете около 2 мин. и добавете доматите. Овкусете със сол, захар и босилека.

Варете соса на умерена температура около 10 мин. Добавете в соса пенето и хубаво разбъркайте, за да се смесят добре.

Сервирайте, като поръсите с настърган на едро пармезан.

Пастата с тиквички и патладжан е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: