Начин на приготвяне
Обелете патладжана и тиквичката. Нарежете ги на кубчета. Посолете патладжана и го оставете за около час да се отцеди. При готовност изплакнете с вода и подсушете.
Нарежете лука, моркова и чесъна на дребно.
Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Запържете за около 2 мин. лука, моркова и чесъна.
Прибавете патладжана и пържете около 10 мин. Междувременно сварете пастата в подсолена вода според инструкциите на производителя.
Добавете при зеленчуците и нарязаната тиквичка. Пържете около 2 мин. и добавете доматите. Овкусете със сол, захар и босилека.
Варете соса на умерена температура около 10 мин. Добавете в соса пенето и хубаво разбъркайте, за да се смесят добре.
Сервирайте, като поръсите с настърган на едро пармезан.
Пастата с тиквички и патладжан е много вкусна.