Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Пене с гъби

Паста Пене с гъби

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Паста Пене с гъби1 / 2
12/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • паста - 1 пакет Пене или друг вид
  • гъби - 500 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сметана - 200 мл течна готварска
  • мащерка - 1 - 2 стръка
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • шарен пипер - на око
  • черен пипер - 1 к.л. равна
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанията на опаковката в обилно количество подсолена вода.

Успоредно с това загрейте в широк и дълбок съд маслото с олиото и задушете нарязаните гъби чесън.

Когато омекнат и водата се изпари, долейте сметаната. Овкусете със сол, пипер, риган и мащерка. Оставете на котлона за 1-2 минути и леко разбърквайте.

Сипете в съда пастата, разбъркайте за 1-2 минути и снемете. Поднесете ястието веднага, като по желание може да гарнирате с настърган пармезан или кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: