Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Сос рагу с паста пене

Сос рагу с паста пене

редакция:
NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Сос рагу с паста пене
Снимка: NEVI
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Ароматно, богато и много, много, много вкусно - страхотно предложение за обяд, от което ще се възползваме веднага."

Необходими Продукти

  • свински джолан - 600 - 800 г с кокал
  • лук - 100 г кромид
  • моркови - 100 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • бяло вино - 50 мл
  • доматен сок - 800 мл
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • паста пене - 400 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете джолана със сол и черен пипер. Може да ползвате и друго месо по избор с кокал.

Почистете и нарежете лука моркова и чесъна на дребно.

В подходяща тенджера загрейте зехтина и запечатайте месото от всички страни. Добавете зеленчуците и ги задушете до омекване. Налейте виното и варете за 2-3 минути, докато се изпари алкохолът.

Налейте доматения сок и подправете с един дафинов лист сол и черен пипер. Доматеният сок трябва да покрива месото, ако вашият джолан е по-голям, може да налеете още сок или малко вода.

Варете на слаб котлон до готовност на месото, като разбърквате от време на време. Отнема около 2 часа - зависи от големината на джолана.

Сварете пастата спрямо указанията на опаковката. Отцедете от водата.

В подходящ тиган загрейте малко зехтин и една скилидка чесън за аромат и добавете пастата. Разбъркайте за кратко и свалете от котлона. В средата направете кладенче и сложете там месото и доматения сос.

Сервирайте пастата веднага поръсена с нарязан пресен магданоз. Може и да обезкостите месото предварително и да смесите всичко още на котлона. Ако искате много фин доматен сос, извадете месото и пасирайте до желаната гладкост, после върнете месото.

Може да заместите дафиновия лист с босилек, ако предпочитате аромата му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: