Начин на приготвяне
Овкусете джолана със сол и черен пипер. Може да ползвате и друго месо по избор с кокал.
Почистете и нарежете лука моркова и чесъна на дребно.
В подходяща тенджера загрейте зехтина и запечатайте месото от всички страни. Добавете зеленчуците и ги задушете до омекване. Налейте виното и варете за 2-3 минути, докато се изпари алкохолът.
Налейте доматения сок и подправете с един дафинов лист сол и черен пипер. Доматеният сок трябва да покрива месото, ако вашият джолан е по-голям, може да налеете още сок или малко вода.
Варете на слаб котлон до готовност на месото, като разбърквате от време на време. Отнема около 2 часа - зависи от големината на джолана.
Сварете пастата спрямо указанията на опаковката. Отцедете от водата.
В подходящ тиган загрейте малко зехтин и една скилидка чесън за аромат и добавете пастата. Разбъркайте за кратко и свалете от котлона. В средата направете кладенче и сложете там месото и доматения сос.
Сервирайте пастата веднага поръсена с нарязан пресен магданоз. Може и да обезкостите месото предварително и да смесите всичко още на котлона. Ако искате много фин доматен сос, извадете месото и пасирайте до желаната гладкост, после върнете месото.
Може да заместите дафиновия лист с босилек, ако предпочитате аромата му.