Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с лимон и естрагон

Пилешки гърди с лимон и естрагон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилешки гърди с лимон и естрагон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 6 бр.
  • вода - 250 мл вряа
  • зехтин - 1 с.л.
  • масло - 30 г
  • шафран - 1 щипка
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - 125 мл сухо
  • лимонова кора
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • естрагон - 1 ч.л. сух + пресен
  • царевично брашно - 1 ч.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • сметана - 6 с.л.
  • майонеза - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всяка пилешка гърда на три части. Овкусете със сол и черен пипер. Сипете шафрана в купа и разтворете във врящата вода. Загрейте зехтина, маслото и чесъна. Добавете пилешкото и го запържете за няколко минути.

Добавете шафрановата вода, виното, лимоновата кора и сок, естрагона. Кипнете сместа и задушете до омекване. Извадете пилешкото, а сместа се оставя да поври докато се редуцира. Смесете царевичното брашно, жълтъка и сметаната.

Прибавете малко от горния бульон, разбъркайте и тогава сипете тази смес към другата, загрейте и махнете от котлона. Оставете да се охлади. Разбийте майонезата и пресен естрагон, прибавете ги към соса и сервирайте пилешкото, поръсено със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: