Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Френско руло по селски

Френско руло по селски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Френско руло по селски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 175 г самонабухващо
  • брашно 175 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • масло - 90 г
  • сол - 1 щипка
  • кашу - 60 г
  • зелен лук - 4 стръка
  • пармезан - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 120 мл
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сусам - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Добавете маслото и разбъркайте до получаване на трохи.

Смесете нарязаните ядки, лук и пармезана, добавете към тестото. Към сместа се сипва и яйцето, млякото, лимоновия сок. Замесете тесто и го сложете на повърхност, поръсена с брашно.

Оформете правоъгълно руло, чиято повърхност леко се прорязва с нож, на разстояние около 2 см. Прехвърлете тестото в намазнена форма.

Поръсете със сусама и запечете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
вместо кашу може ли да ползвам обикновен печен фъстък
30.01.2016 18:37