Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от моркови с нахут и сирене

Салата от моркови с нахут и сирене

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Салата от моркови с нахут и сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • моркови - 6 бр.
  • нахут - 400 г сварен
  • сирене - 200 г
  • лешници - 100 г
  • спанак - 100 г
  • мента - 5 стръка
  • лимони - 1 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват, разрязват се на парчета с дължина около 5 сантиметра, които се разрязват на четвъртинки. Слагат се в тава и се напръскват с половината зехтин. Поръсват се със сол и се разбъркват.

Пекат се 40 минути на 200 градуса. Морковите се слагат в купа за салата. Добавя се нахутът и сместа се разбърква. Лимонът се изцежда и сокът се смесва с останалия зехтин.

Добавя се медът и с този дресинг се залива салатата, докато морковите са горещи. Оставя се да се охлади. Спанакът и ментата се режат на едро, лешниците се натрошават на ситно.

Спанакът, ментата и лешниците се добавят в салатата. Сиренето се намачква с вилица и се добавя в салатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: