Начин на приготвяне
Почистете месото от жилите и го нарежете на малки хапки. Прехвърлете го в купа и го овкусете с 1 с.л. мед, соев сос, сол и черен пипер. Приберете го в хладилника за 30 мин.
За същото време накиснете нахута в гореща вода.
След това разтопете маслото в голям тиган и прехвърлете в него месото, нарязаните (по Ваш вкус) моркови и отцедения нахут. Разбъркайте и оставете на огъня за 15-20 мин.
Добавете нарязаните на кубченца кисели краставички, сметаната и щипка сол. Разбъркайте и задръжте на котлона за още 4-5 мин.
Прехвърлете телешкото в тава и го покрийте с алуминиево фолио.
Пъхнете го в предварително загрята на 250 градуса фурна за 30 мин.