Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Нахут с праз лук и лимон

Нахут с праз лук и лимон

MarianeMariane
Джедай
5611k
Нахут с праз лук и лимон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • нахут - 2 ч.ч сух или 4 ч.ч. от консерва
  • праз - 5 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • розмарин - 1 ч.л. сух
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 8 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте сухия нахут със студена вода и оставете накиснат за 1 нощ. На следващия ден го изплакнете, залейте го с вода и кипнете. Изхвърлете първата вода, налейте отново и кипнете. Варете на тих огън до омекване на нахута.

В това време загрейте зехтина и запържете за кратко ситна нарязания чесън и розмарина. Добавете праза, нарязан на кръгчета, и запържете за 5-6 минути.

Сложете отцедения нахут, залейте с лимонов сок, сол и черен пипер и гответе ястието още 4-5 минути на умерен огън. Преди поднасяне поръсете с настъргана лимонена кора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: