Ризото с праз лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Ризото с праз лук1 / 2
16/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • ориз - към 180 г за ризото
  • праз - 4 стръка
  • масло - 40 г
  • олио - 4 с.л.
  • бульон - 1 л зеленчуков
  • пармезан - 60 г настърган или кашкавал
  • сметана - 100 мл течна
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и олиото в съд с дебело и широко дъно. Добавете ситно скълцания праз лук и го задушете за 5-6 минути.

След като омекне празът, добавете ориза и разбъркайте, докато всяко зрънце се обвие от мазнината. Добавете сол и черен пипер.

Доливайте топлия бульон на части, като оставяте оризът да поеме течността преди да долеете още. Разбърквайте продължително и внимателно, а не агресивно.

Гответе ризотото до сваряването на ориза. Готовия ориз разбъркайте със сметаната и настъргания пармезан/кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
44
34
20
10
Дай твоята оценка: