Начин на приготвяне
Почистваме праза от сухите листа, измиваме го и го нарязваме на парчета с дължина около 5-6 сантиметра.
Слагаме парчетата лук в съд с вряща подсолена вода, като внимаваме да не се разварят.
Изваждаме ги внимателно и ги оставяме върху гевгир да се отцедят от водата и да изстинат. Всяко отделно парче праз натискаме с опакото на лъжицата, за да се сплеска.
След това последователно овалваме в брашно, в разбитите яйца, в галета и пак в яйца и пържим в силно нагорещено олио на силен огън. Изпържваме и от двете страни до придобиване на златист цвят.
Готовите панирани лучени пръчици оставяме няколко минути върху кухненска хартия да се отцедят от излишната мазнина.
Поднасяме със сос тартар или туршия по избор.
Панираният праз лук е готов.