Начин на приготвяне
Намазнете 23 см правоъгълна форма за печене, след което покрийте дъното и срещуположните страни с хартия за печене. Хартията трябва да се подава на поне 2 см от стените.
Разтопете маслото в подходящ съд на котлона и добавете шоколада. Бъркайте на слаб котлон, докато се хомогенизират и прехвърлете в купа. Добавете вътре захарта и леко разбитите яйца, а след това - брашното и какаото. Сипете сместа в подготвената форма. Печете в умерено загряна предварително фурна за около 35 минути. Оставете да изстине в тавата.
За белия фъдж разтопете маслото с шоколада на слаб огън, а след това добавете кондензираното мляко и ликьора. Бъркайте, докато сместа стане гладка и залейте върху браунито. По желание може да сложите малко разтопен шоколад отгоре и с помощта на шишче да направите леки шарки.
Покрийте тавата и я сложете в хладилника, за да се стегне. След това освободете сладкиша от формата.
Опитайте още и Какаово брауни, Веган браунис, Браунис с шоколад, Брауни с орехи, Брауни с лешници.