Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки бъбреци с шунка

Телешки бъбреци с шунка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Телешки бъбреци с шунка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Лесно е да приготвите телешки бъбреци - хубаво е обаче след това да имате и с кого да ги споделите"

Необходими Продукти

  • телешки бъбреци - 500 г
  • шунка - 150 г
  • гъби - 200 г от консерва
  • лук - 1 глава
  • ракия - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бъбреците на парчета. Нарежете лука на ситно ги смесете в тиган с нарязаната на ситно шунка, олиото, ракията, черен пипер и сол.

Когато сместа се позапържи, прибавете бъбреците и гъбите. Намалете огъня и оставете ястието да поври 15 минути. Сервирайте поръсено с магданоз и с гарнитура от ориз или картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: