Начин на приготвяне
Агнешките главички се измиват хубаво. Най-вкусни са, когато са опърлени, като по този начин кожичката остава и придава на това традиционно мезе един невероятен аромат на пушек и пърлено.
Поставят се в тенджера под налягане, заливат се с вода и се подправят със сол и зърна черен пипер. Варят се около 60-70 минути.
Главичките се изваждат от тенджерата и се охлаждат.
Обезкостяват се, като езикът се обелва.
Обезкостеното месо се поставя в тавичка, залива се с бирата, поръсват се с смлян черен пипер и се поставя кравето масло.
Запичат се в предварително загрята фурна до зачервяване.
Поръсват се с ситно нарязан магданоз и се сервират топли.
Агнешката главичка в масло се поднася със счукан чесън и оцет.
Приятен апетит!
Коментари