Начин на приготвяне
Нарежете бъбреците наполовина, след което нарежете и наденичките. Загрейте 1/2 от маслото в дълбок тиган и ги запържете до покафеняване. Извадете и ги дръжте на топло.
Обелете лукчетата и ги оставете цели, сложете ги в тенджерка със студена вода. Кипнете и ги сварете за 5 минути, отцедете ги добре.
Разтопете останалата 1/2 масло и запържете брашното за 2-3 минути. Добавете бульона и виното, кипнете и добавете доматеното пюре и шерито.
Овкусете със сол и черен пипер. Върнете бъбреците и наденичките в тигана, заедно с лукчетата и дафиновия лист, добавете сместа с виното и задушете за 25 минути. Поръсете с магданоз и сервирайте.