Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Манастирски гювеч с агнешко месо

Манастирски гювеч с агнешко месо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Манастирски гювеч с агнешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко - 1 кг
  • лук - 2 - 3 глави
  • гъби - 500 г пресни
  • домати - 2 - 3 бр.
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината мазнина и запържете от всички страни месото, нарязано на кубчета със страна 2-3 см. Извадете го, приберете го на топло, а в мазнината от пърженето сложете ситно нарязания лук.

Когато лукът омекне, добавете половината домати, нарязани на кубчета и червения пипер. Върнете обратно месото, посолете, залейте с 1 ч.ч. гореща вода и виното и оставете ястието да кипне.

Оставете да поври за 10 минути, след което добавете гъбите, а след още 10 минути и нарязаните на ситно чушки. Когато омекнат месото и гъбите, налейте останалата мазнина и измития ориз.

Прехвърлете продуктите в гювеч и печете на 180 градуса за около 1 час. Десетина минути преди изваждането на ястието от фурната сложете и останалите домати, нарязани на едро.

Преди поднасяне поръсете всяка порция със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: