Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Рибен гювеч по манастирски

Рибен гювеч по манастирски

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Рибен гювеч по манастирски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • риба - 1, 5 кг
  • олио - 1/2 к.ч.
  • лук - 2 глави
  • домати - 5 бр.
  • гъби - 200 г
  • чушки - 5 бр.
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте почистената риба, нарежете я на едри парчета и я запържете в мазнина.

След това я извадете и задушете в същото олио накълцаните на ситно лук, чушки, домати (половината) и гъби.

Добавете ориза и налейте 1 ч.ч. вода. Оставете сместа да ври на тих огън, докато омекне оризът, след което я изсипете в глинена тава.

Отгоре наредете рибените късове и останалите домати, нарязани на колелца. Пъхнете ястието във фурна и печете до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: