Начин на приготвяне
В дълбок съд си изсипваме сока от лимона, зехтина, червения пипер, мащерката, салвията, розмарина, солта и черния пипер.
Всичко това разбъркваме добре.
Предварително сме си измили агнешкото месо и сме го подсушили.
Всяка една порция я намазваме със сместа от подправките и оставяме да отлежи една нощ в хладилника.
Нарязваме си пресния лук и джонджена на ситно и поставяме в гювеч най-отдолу.
Върху тях поставяме овкусеното агнешко месо.
Най-отгоре слагаме парченца масло, наливаме 2 ч.ч. гореща вода и затваряме с капака.
Поставяме в студена фурна и печем в умерена за 1 час.
Изваждаме от фурната порциите.
Поставяме нарязаните картофи и отгоре месото и поставяме във фурната.
Поръсваме картофите с чубрица и оставяме да се пекат до готовност.
Агнешкото месо в гювеч за Нова година е много вкусно.
Коментари