Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешко месо в гювеч за Нова година

Агнешко месо в гювеч за Нова година

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Агнешко месо в гювеч за Нова година
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
02/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3
"Хрупкаво печено агнешко с ароматни картофки за една вкусна вечеря"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1. 5 кг
  • пресен лук - 3 връзка
  • джоджен - 2 връзка пресен
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • масло - 60 г
  • мащерка
  • розмарин
  • салвия
  • куркума
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л
  • червен пипер - 2 с.л.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си изсипваме сока от лимона, зехтина, червения пипер, мащерката, салвията, розмарина, солта и черния пипер.

Всичко това разбъркваме добре.

Предварително сме си измили агнешкото месо и сме го подсушили.

Всяка една порция я намазваме със сместа от подправките и оставяме да отлежи една нощ в хладилника.

Нарязваме си пресния лук и джонджена на ситно и поставяме в гювеч най-отдолу.

Върху тях поставяме овкусеното агнешко месо.

Най-отгоре слагаме парченца масло, наливаме 2 ч.ч. гореща вода и затваряме с капака.

Поставяме в студена фурна и печем в умерена за 1 час.

Изваждаме от фурната порциите.

Поставяме нарязаните картофи и отгоре месото и поставяме във фурната.

Поръсваме картофите с чубрица и оставяме да се пекат до готовност.

Агнешкото месо в гювеч за Нова година е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много апетитно
03.01.2023 09:14
1