Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Манастирски гювеч със свинско

Манастирски гювеч със свинско

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Един въпрос не ни дава мира - как така най-вкусните рецепти за гювеч са все в манастир измислени"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 - 700 г, може пилешко или телешко
  • лук - 1 - 2 глави
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • гъби - 150 г
  • ориз - 150 г
  • маслини - 100 г
  • бяло вино - 50 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и го запържете. Прибавете нарязаните лук и чушки.

След няколко минути добавете гъбите, нарязани на филийки, ориза и доматите. Налейте около 600 мл вода, виното и добавете подправките.

След десетина минути прибавете маслините и печете гювеча на 200 градуса около 30-35 минути.

Поръсете с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: