Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Задушено агнешко»Задушено агнешко по манастирски

Задушено агнешко по манастирски

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Задушено агнешко по манастирски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • черен пипер - 1 ч.л. (смлян)
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр (само жълтъка)
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате агнешкото месо на големи хапки, които поръсвате с черния пипер и със сол на вкус. Всяко парче овалвате в брашното и леко запържвате в загрятото олио (или същото количество краве масло).

Парчетата нареждате в тенджера. Наливате толкова топла вода, колкото е необходимо, за да покрие месото, и на тих огън под похлупак варите, докато месото напълно омекне.

Отделно разбивате жълтъка с лимоновия сок, смесваме го с 1-2 супени лъжици от соса и го сипваме в ястието, което разбъркваме с дървена лъжица. Държите тенджерата на огъня, докато сосът се сгъсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: