Плодов кекс без захар

ИларияИларияНовак1171205
30/03/2015
"С много плодове и без добавена захар - един кекс, който на всяка цена искате да опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 285
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сушените плодове на дребни парченца. Вместо мед може да използвате 1 пюриран банан.

Намазнете 20-сантиметрова форма и застелете с хартия за печене.

Пресейте брашното в голяма купа и добавете подправките и бакпулвера, като разбъркате. Добавете омекналите кубчета масло и разтрийте с ръце, докато станат трохички.

Смесете сушените плодове, които сте нарязали, заедно с млякото и разбитите яйца, настърганата портокалова кора и изцеден сок. Добавете и разбъркайте с меда.

Добавете плодовата смес към сухите съставки, хомогенизирайте и прехвърлете в тавичката и загладете.

Изпечете сладкиша в загряна на 180 градуса фурна за около 1 час - проверете готовността с клечка. Ако излиза суха от средата на кекса, значи е готов.

Оставете плодовия кекс без захар да се охлади леко в тавата, преди да го извадите от нея.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар