Начин на приготвяне
Нарежете сушените плодове на дребни парченца. Вместо мед може да използвате 1 пюриран банан.
Намазнете 20-сантиметрова форма и застелете с хартия за печене.
Пресейте брашното в голяма купа и добавете подправките и бакпулвера, като разбъркате. Добавете омекналите кубчета масло и разтрийте с ръце, докато станат трохички.
Смесете сушените плодове, които сте нарязали, заедно с млякото и разбитите яйца, настърганата портокалова кора и изцеден сок. Добавете и разбъркайте с меда.
Добавете плодовата смес към сухите съставки, хомогенизирайте и прехвърлете в тавичката и загладете.
Изпечете сладкиша в загряна на 180 градуса фурна за около 1 час - проверете готовността с клечка. Ако излиза суха от средата на кекса, значи е готов.
Оставете плодовия кекс без захар да се охлади леко в тавата, преди да го извадите от нея.
Да ви е сладко!