Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Круши със сироп от бяло вино

Круши със сироп от бяло вино

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Круши със сироп от бяло вино2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • круши - 6 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • нишесте - 2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Крушите се обелват и се напръскват с лимонов сок.

Заливат се с виното, добавя се лимоновата кора и канелата и всичко се вари на бавен огън 25 минути.

Крушите се вадят и се подсушават. В сиропа се добавя медът и нишестето, предварително размито с малко вода.

Сиропът се кипва и се сваля от котлона, разбърква се добре и се оставя да се охлади. Крушите се слагат в купички, правят се разрези върху всеки плод и се поливат със сиропа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Вкусен и лек десерт.Приготвя се бързо и лесно.
07.08.2023 20:46