Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Поширани круши»Круши в сос от бяло вино и шоколад

Круши в сос от бяло вино и шоколад

Круши в сос от бяло вино и шоколад
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Този лек и толкова ефирен десерт с круши поднесете в компанията на бяло вино или шампанско - страхотен завършек на деня"

Необходими Продукти

  • круши - 3 - 4 бр.
  • бяло вино - 1 1/2 ч.ч.
  • портокалов сок - 1/2 ч.ч.
  • канела - пръчици
  • захар - 3 с.л.
  • лимонова кора
  • индрише - 1 - 2 листенца
  • вода - 1 ч.ч.
  • шоколад - 100 г
  • сметана - 2 с.л. течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в подходящ съд водата, виното и захарта. След като течността завири, добавете лимоновите корички, портокаловия сок, канелените пръчки и индришето.

Почистете крушите, като отстраните вътрешността със семките. Обелете кората.

Пуснете крушите в течността и ги варете /поширайте/ 8-10 минути, като пробвате степента на омекване /важно е колко са узрели крушите/.

Направете шоколадов сос, като загреете шоколада на водна баня и прибавите сметаната.

Пошираните круши сервирайте със сос и полети с шоколад. Поръсете с лимонови корички.

Крушите в сос от бяло вино и шоколад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Получи се страхотен десерт. Поздравления за рецептата!
12.04.2016 08:52