Солени еклери с руска салата

Готвач.бгГотвач.бгНовак
02/04/2015
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 253
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата, млякото, 2 щипки сол с маслото в тенджерка. Сложете на котлона и леко разбърквайте, докато маслото се разтопи и сместа започне леко да кипи.

Дръпнете от котлона, сипете брашното наведнъж и бъркайте енергично. Върнете на слаб котлон и бъркайте за 1 минута в една посока, докато тестото започне да се отделя от стените и дъното.

Оставете сместа да изстине, след което добавете едно по едно яйцата. След всяко яйце се бърка много добре в една посока до абсорбирането.

С помощта на лъжица сипете малки еклери на разстояние един от друг в тава с хартия за печене. По желание може и да ги шприцовате. Загладете стърчащите връхчета с мокър пръст. Печете за около 15 минути в предварително загряна фурна с вентилатор на 190-200 градуса.

Еклерите трябва хубаво да бухнат. Изключете фурната и след малко отворете съвсем леко вратата. Оставете така да изстиват, защото рязката температурна промяна ще ги накара да спаднат.

Нарежете ситно съставките за руската салата. Смесете ги в подходяща купа и объркайте със сол, черен пипер и майонеза.

Всяко изстинало еклерче се разрязва внимателно от едната страна и се пълни с руската салата.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар