Начин на приготвяне
Брашното се пресява. Амонячната сода се погасява в млякото. Прибавя се към брашното. След това се добавят постепенно и останалите продукти необходими за тестото. Замесва се меко тесто.
Пригответе си метални фунийки. Тях ги намазах със олио, за да не залепне тестото. Полученото тесто се разточва на тънка кора. Реже се на ленти. Лентите тесто се навиват спираловидно върху металните фунийки, като се започва отдолу нагоре.
Това се повтаря и със останалите ленти тесто. Редят се в тава застлана с хартия за печене, на разстояние една от друга. Пекат се на предварително загрята фурна на 180 градуса, за десетина минути.
След като са готови и изстинат малко фунийките се пълнят със салатите. Половината напълних със снежанка, а останалата половина със руска салата.