Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Солени еклери с руска салата

Солени еклери с руска салата

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Солени еклери с руска салата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
30 бр.

Необходими Продукти

  • за еклерите
  • масло - 100 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • брашно - 140 г
  • прясно мляко - 125 мл
  • вода - 125 мл
  • сол - 1 - 2 щипки
  • яйца - 4 бр.
  • за руската салата
  • майонеза - 1 опаковка, готова
  • грах - 200 г
  • картофи - 2 бр. сварени
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • моркови - 2 бр. от буркан, неголеми
  • яйца - 1 - 2 сварени
  • шунка - 200 г или др. колбас по избор
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата, млякото, 2 щипки сол с маслото в тенджерка. Сложете на котлона и леко разбърквайте, докато маслото се разтопи и сместа започне леко да кипи.

Дръпнете от котлона, сипете брашното наведнъж и бъркайте енергично. Върнете на слаб котлон и бъркайте за 1 минута в една посока, докато тестото започне да се отделя от стените и дъното.

Оставете сместа да изстине, след което добавете едно по едно яйцата. След всяко яйце се бърка много добре в една посока до абсорбирането.

С помощта на лъжица сипете малки еклери на разстояние един от друг в тава с хартия за печене. По желание може и да ги шприцовате. Загладете стърчащите връхчета с мокър пръст. Печете за около 15 минути в предварително загряна фурна с вентилатор на 190-200 градуса.

Еклерите трябва хубаво да бухнат. Изключете фурната и след малко отворете съвсем леко вратата. Оставете така да изстиват, защото рязката температурна промяна ще ги накара да спаднат.

Нарежете ситно съставките за руската салата. Смесете ги в подходяща купа и объркайте със сол, черен пипер и майонеза.

Всяко изстинало еклерче се разрязва внимателно от едната страна и се пълни с руската салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: