Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Дип от боб и ленено семе

Дип от боб и ленено семе

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Дип от боб и ленено семе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Уж дип, ама е толкова вкусен, че ви се иска да си хапнете от него, намазан на филийка"

Необходими Продукти

  • боб - 300 г
  • ленено семе - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 90 мл
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • арабски питки - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и се сварява до омекване. Отварата се запазва. Бобът се пасира със 150 милилитра от отварата.

Добавя се олиото, стритото ленено семе и кимион, нарязаният на ситно чесън, солта и черният пипер.

Сместа се разбърква добре и се слага в купа. Охлажда се и се сервира с парченца питки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: