Начин на приготвяне
Започнете готвенето с подготовка на боба. За добри резултати накиснете предварително почистения боб в хладка вода за два часа.
След това го сложете в подходящ за варене съд. По време на варенето на боба сменете водата два пъти.
Нарежете ситно лука, моркова, чушката и доматите. Половината количество зеленчуци прибавете към врящия боб. По същото време сложете лененото семе и наситнения чесън. Варете до готовността на боба и зеленчуците.
Следваща стъпка е да направите запръжка.
В тиган загрейте олио, прибавете останалите сурови зеленчуци, брашното, червения пипер и солта.
Запържете за една две минути с бъркане и прибавете вода до получаването на гъста еднородна каша.
Изсипете полугладката каша към боб чорбата. Нарежете магданоза, прибавете го след запръжката. Стрийте джоджена и също го прибавете. Варете още 10-15 минути.
Щом ястието е готово сервирайте докато е горещо.
Коментари