Начин на приготвяне
Пъдпъдъчите яйца се сваряват, охлаждат се със студена вода, обелват се и се разрязват на половинки. Стъблата на аспержите се обелват с белачка за картофи и се нарязват на малки парченца.
Варят се във вряща вода 1 минута, заливат се със студена вода и се подсушават. Пармезанът се нарязва на тънко.
Франзелата се нарязва на тънки филийки, намазва се с масло и се запича на 120 градуса, докато се подсуши, без да се изпича.
Приготвя се дресинг, като се смесват медът, лимоновият сок и зехтинът.
Салатата се накъсва и се смесва с пармезан, филийки, яйца и аспержи.
Всичко се залива с дресинга, разбърква се и се сервира. По желание добавете малко прошуто към салатата.