Начин на приготвяне
Сварете пъдпъдъчите яйца в подсолена вода, варете ги около 4 минути, след което ги охладете и обелете. Разрежете ги на половинки или четвъртинки.
Почистете морковите, обелете ги и настържете на желаната едрина с ренде.
Подготовете си царевицата, ако тя е от консерва, отцедете и тогава използвайте за салатата.
В купа комбинирайте настърганите моркови, царевицата и нарязаните яйца.
В малка купичка смесете майонезата, лимоновия сок, солта, черния пипер и счукания чесън.
Добавете така приготвения дресинг към салатата от моркови, разбъркайте добре и поръсете магданоз, ако желаете.
Оставете салатата в хладилника за 10–15 минути, за да се смесят вкусовете.
Можете да сервирате салата с пъдпъдъчи яйца и царевица самостоятелно или като гарнитура към основно ястие.
Добър апетит!
Вижте още колко са калориите в една салата, както и колко издържа готовата салата в хладилника.