Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Морковена салата»Салата с пъдпъдъчи яйца и царевица

Салата с пъдпъдъчи яйца и царевица

Салата с пъдпъдъчи яйца и царевица
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Можете да сервирате салата с пъдпъдъчи яйца и царевица самостоятелно или като гарнитура към основно ястие. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • моркови - 6 бр.
  • сладка царевица - 100 г
  • пъдпъдъчи яйца - 8 бр.
  • майонеза - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пъдпъдъчите яйца в подсолена вода, варете ги около 4 минути, след което ги охладете и обелете. Разрежете ги на половинки или четвъртинки.

Почистете морковите, обелете ги и настържете на желаната едрина с ренде.

Подготовете си царевицата, ако тя е от консерва, отцедете и тогава използвайте за салатата.

В купа комбинирайте настърганите моркови, царевицата и нарязаните яйца.

В малка купичка смесете майонезата, лимоновия сок, солта, черния пипер и счукания чесън.

Добавете така приготвения дресинг към салатата от моркови, разбъркайте добре и поръсете магданоз, ако желаете.

Оставете салатата в хладилника за 10–15 минути, за да се смесят вкусовете.

Можете да сервирате салата с пъдпъдъчи яйца и царевица самостоятелно или като гарнитура към основно ястие.

Добър апетит!

Вижте още колко са калориите в една салата, както и колко издържа готовата салата в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: