Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Зелена салата с козе сирене и бадеми

Зелена салата с козе сирене и бадеми

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Зелена салата с козе сирене и бадеми2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • салата айсберг - 2 бр.
  • козе сирене - 400 г
  • лук - 1 глава
  • горчица - 2 с.л.
  • оцет - 1/4 ч.ч.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 ч.ч.
  • бадеми - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се пускат в тенджера с вряща вода и се варят 7 минути. Отцеждат се, поливат се със студена вода и се обелват от ципата. Запичат се на сух тиган при непрекъснато бъркане за 5 минути и се нарязват на едро.

Захарта се смесва с водата и се загрява на бавен огън, докато не се получи тъмно кехлибарен карамел - около 7 минути. Сваля се от котлона, добавят се бадемите и цялата смес се изсипва върху алуминиево фолио.

Заглажда се с вилица, за да се отделят парчетата бадеми едно от друго.

Салатата айсберг се накъсва или се нарязва на едро. Сиренето се натрошава и заедно с бадемите се добавя към айсберга.

Лукът се реже на дребно и се смесва с горчицата и оцета. Добавя се олиото при непрекъснато разбъркване. Добавя се сол и с този дресинг се залива салатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: