Начин на приготвяне
Приготвяме си домашна балсамова редукция от малини, която е много специална и можем да използваме както в салати, така и за овкусяване и допълнение към печени меса.
Слагаме на котлона измитите пресни малини с балсамовия оцет и кафявата захар.
Варим 15 минути, смятано от момента на завиране.
Пасираме или смиламе в блендер и връщаме ма котлона за още 8 минути. Нека огънят е силен, за да се редуцира соса.
Оставяме да изстине леко и тогава прецеждаме, за да няма семки от малините и редукцията да е гладка.
Когато изстине малиновият сос е готов за консумация, но когато престои в хладилник 5 дни става много по-хубав.
Най-добре се съхранява в шишенце или кухненски биберон, за да може лесно да се поръсва върху салатата или месото.
За нашата зелена салата си смесваме в купа листата от рукола, валериана и бейби спанак. Обелваме и нарязваме при тях краставицата и овкусяваме с балсамов оцет, зехтин и сол.
Козето сирене, взависимост от вида му, можем да нарежем директно на кубчета към салатата, или ако е от френското на шайби да го запечем от двете страни на сух тиган.
Слагаме пресните малини и поръсваме с малиновата редукция за разкош!
Остатъка от нея си съхраняваме за друга салата или печено месо.
Добър апетит с тази свежа и вкусна салата!
Зелената салата с козе сирене и балсамова редукция от малини е чудна!