Пилешки бутчета по етиопски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пилешки бутчета по етиопски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Вкусно предложение с екзотичен характер!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • лук - 2 глави
  • масло - 60 г
  • доматено пюре - 50 г
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • пилешки бульон - 500 мл от кубчета
  • яйца - 6 бр.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват до твърдо и се обелват. Бутчетата се намазват с част от маслото и се запичат във фурната до готовност.

Останалото масло се загрява и в него се запържва нарязаният на кръгчета лук. Поръсва се със сол, черен и червен пипер, добавя се доматеното пюре и се залива с бульона.

Оставя се да къкри на слаб огън и след половин час се добавят бутчетата и яйцата, без да се режат. Сервира се по едно бутче и едно яйце със сос и подходяща гарнитура.

Опитайте още Пилешки бутчета с горчица, Мариновани пилешки бутчета, Глазирани пилешки бутчета, Пилешки бутчета с лимонов сос, Пилешки бутчета на скара, Пикантни пилешки бутчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: