Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Обезкостени горни пилешки бутчета по селски

Обезкостени горни пилешки бутчета по селски

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Обезкостени горни пилешки бутчета по селски
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Не знаем, защо, когато са по селски, пилешките бутчета са по-вкусни, но това е факт, а тези са направо неустоими"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - около 600 г (обезкостени горни)
  • лук - 3 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени + 1 бр. червена
  • гъби - 200 г
  • доматен сок - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион - по желание
  • червен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пилешките бутчета, по желание може да премахнете и кожата, както направих аз. Овкусете със сол и черен пипер и оставете настрани.

Нарежете лука на кубчета, чесъна на ситно, морковите на кръгчета, чушките на ивици и гъбите на четвъртинки.

Прехвърлете зеленчуците в тава или йенско стъкло, сипете малко зехтин и овкусете със сол, черен пипер, червен пипер, чубрица и по желание кимион.

Върху зеленчуците подредете пилешкото месо и залейте всички продукти с 1 ч.ч. гореща вода. Печете в предварително загрята фурна 200 градуса за 1 ч. и 30 мин.

Поднесете печеното пиле, докато е още топло и по желание поръсете със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: