Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета по гръцки

Пилешки бутчета по гръцки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Ако обичате гръцката кухня или просто искате да пробвате нещо по-различно, тази рецепта е само за вас"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • картофи - 700 - 800 г бейби
  • чушки - 3 бр. червени
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • маслини - 80 - 100 г черни
  • сирене - 100 г фета или друго меко сирене
  • червен пипер - 1ч.л
  • чубрица
  • риган
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сварете за 5 минути в подсолена вода. Сложете пилешките бутчета в купа, към тях прибавете нарязаните на лентички чушки, лук - на полумесеци, и чесъна - на едро.

Добавете и полусварените картофи, поръсете с подправките и малко зехтин. Разбъркайте добре.

В намаслена тава наредете бутчетата и зеленчуците. Поръсете със зехтин, завийте с фолио и печете на 200 градуса до готовност.

Извадете тавичката от фурната, махнете фолиото, наредете резени домати и маслини.

Върнете обратно във фурната за още 10-15 минути, за да се допече.

Извадете и поръсете печеното пиле със сиренето.

Пилешките бутчета по гръцки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: