Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от лапад с чесън

Супа от лапад с чесън

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Супа от лапад с чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • лапад - 400 г
  • чесън - 1/2 връзка пресен
  • кисели краставички - 1 - 2 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сметана - 2 с.л.
  • масло - 40 г
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре лапада, нарежете го и го сложете да се вари в подсолена вряща вода.

В сгорещеното масло задушете ситно нарязаните кисели краставички. Прибавете брашното и след няколко минути сипете киселото мляко, разбито със сметаната.

Разбъркайте и сипете сместа при лапада. Посолете и свалете от огън. Готовата супа се поръсва със ситно нарязаните пресен чесън и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: