Пилешка супа с лапад

Пилешка супа с лапад
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
23/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Вкусна пилешка супичка с лапад за душата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лапад - 1 връзка
  • лук - 1 стрък пресен
  • чесън - 1 стрък пресен
  • домати - 1 бр.
  • ориз - 120 г
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • пилешки бульон - 1.200
  • сол - на вкус
  • ЗА ЗАСТРОЙКАТА
  • заквасена сметана - 150 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета в подсолена вода, след което ги обезкостете и накъсайте месото на дребно.

Загрейте олиото и в него задушете за около 3-4 минути нарязаните на дребно стръкчета лук, чесън и лапад.

Добавете ориза и задушавайте, докато стане стъклен, след което прибавете рендосания домат и късчетата пилешко месо.

Разбъркайте добре и налейте бульона от пилешките бутчета, сложете кубчето зеленчуков бульон и ако е необходимо, сложете още малко топла вода.

Варете супата с лапад до омекване на ориза.

Свалете я от огъня и си пригответе застройката.

В купа сложете сметаната, жълтъците, черния и червения пипер. Разбъркайте добре и постепенно темперирайте застройката с топлия бульон от супата.

Изсипете готовата застройка на тънка струйка в пилешката супа, като непрекъснато бъркате.

Опитайте, ако е необходимо, добавете сол на вкус.

Така приготвена пилешката супа с лапад е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: