Лесна супа от лапад

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Лесна супа от лапад
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вижте само каква невероятна чорба сме приготвили със свеж лапад и малко ориз"

Необходими Продукти

  • лапад - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 к.ч.
  • заквасена сметана - 250 г
  • олио
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете главата лук на ситно. В тенджера сложете олио и добавете лука да се запържи.

Морковът се почиства, настъргва на ренде и също се добавя към лука да се запържи. Прибавя се и ситно нарязаният лапад. Налива се необходимото количество вода.

Добавя се почистеният и измит ориз. Добавят се подправките - сол, черен пипер и джоджен. Оставя се да ври до готовност.

След като вече супата е готова и е свалена от огъня, се разбива хубаво на гладък крем заквасената сметана и се добавя към зеленчуковата супа.

Лесната супа от лапад е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: