Печено пиле по алпийски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Печено пиле по алпийски1 / 2
25/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • сланина - 50 г
  • картофи - 600 г
  • масло - 50 г
  • хляб - 3 филии
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на тава се нареждат парчета от нарязаната на тънко сланина. Върху тях се слага измитото и подсушено пиле, а около него се слагат нарязаните на големи резени картофи.

Поръсва се със сол и парченца масло и се запича на 180 градуса във фурната. Когато месото е готово се добавя хлябът, нарязан на кубчета, и ястието се запича за още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка: