Пиле по сицилиански

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Пиле по сицилиански
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Сервирайте пилето по сицилиански с любимата ви паста и си хапвайте без угризения"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г без кост
  • домати - консерва 400 г на кубчета
  • зелени маслини - 100 г
  • червени чушки - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • каперси - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото месо, нарежете го на парчета и поръсете с босилека и ригана.

Загрейте зехтина в тиган, запържете месото за 5 минути и го извадете.

Запържете нарязаните на ситно лук, чесън и чушка. Прибавете доматите, каперсите, нарязаните на колелца зелени маслини и оцета и разбъркайте.

Овкусете със сол, пипер и захар.

Добавете месото, похлупете и гответе на умерен огън за около 15 минути.

Сервирайте пилето по сицилиански с любимата ви паста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: