Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Медена салата със сьомга и скариди

Медена салата със сьомга и скариди

MarianeMariane
Джедай
5611k
Медена салата със сьомга и скариди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6-8
"Истинска експлозия от вкусове и аромати за тънките ценители на хубавото"

Необходими Продукти

  • сьомга - 400 г филе
  • скариди - 400 г белени
  • чери домати - 300 г
  • лук - 1 глава червен
  • рукола
  • за дресинга
  • зехтин - 120 мл
  • горчица - 2 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л. балсамико
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 1 с.л. от зехтина и запържете филето от сьомга за около 5 минути от двете страни. Внимателно го извадете върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина, след което я нарежете на кубчета.

В мазнината от пърженето добавете за кратко скаридите, след което и тях извадете върху хартия.

Накъсайте салатите в дълбока купа. Добавете нарязания на тънки колелца червен лук, чери доматите, нарязани на половинки, скаридите и сьомгата.

Смесете продуктите за дресинга в бурканче и разбийте добре. Овкусете салатата непосредствено преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: